KAUPUNKILEHTI KUKKO on uudenajan kaupunkimedia täynnä elävää elämää ja kiinnostavia tapahtumia. Kukko kertoo juuri nyt pinnalla olevista ilmiöistä   ja kurkistaa rohkeasti pinnan alle. 

Kaikkien oma Kukko tietää paikallisesti parhaat menovinkit ja hurmaavimmat tarinat.

Kukko ilmestyy Kuopiossa, Siilinjärvellä,   Leppävirralla ja Varkaudessa.

Lue uusin nettilehti tästä!

Iloja ja murheita

Pekka Haavisto kiertää ympäri Suomen vastaillen ihmisten kysymyksiin ajankohtaisista asioista.

Pekka Haavisto on kiertänyt presidenttikampanjan aikana ympäri Suomea konseptillaan "Puhu Pekalle". Näissä tilaisuuksissa ihmiset voivat esittää omia huolia ja murheita. Tapahtumiin onkin ollut tunkua, ja esimerkiksi Kuopion Salacavalassa järjestetyssä tilaisuudessa kaikki eivät edes mahtuneet istumaan. 
- Ihmiset ovat näissä tilaisuuksissa tulleet puhumaan muun muassa vihapuheesta, koulukiusaamisesta, ympäristöstä ja ydinaseista. Eli kysymyksiä on tullut kaikesta maan ja taivaan väliltä, kertoo Haavisto. 

Tilaisuudet ovat Haaviston mielestä olleet erittäin piristäviä.  

- Poliittista puhetta ei välttämättä jakseta kuunnella niin pitkää joten nyt on tehty niin, että yleisö esittää kysymykset 

ja ehdokas koittaa niihin parhaansa mukaan vastata, toteaa Haavisto. 

Tilaisuuksien kysymyksissä ovat nousseet pinnalle etenkin nuoriin ja lapsiin liittyvät asiat. Millä tavalla pystytään entistä tehokkaammin puuttumaan syrjäytymiseen ja vihapuheeseen mahdollisimman vahaisessa vaiheessa. 

- Nämä asiat ovat olleet lähellä sydäntä etenkin nuorilla. Poliitikot ja presidentti ovat tämmöisissä asioissa arvojohtajia, mutta nämä vaatii kuitenkin jokaisen puuttumista. Mieluiten vielä niin, että puututaan liian aikaisin kuin liian myöhään, toteaa Haavisto.