KAUPUNKILEHTI KUKKO on uudenajan kaupunkimedia täynnä elävää elämää ja kiinnostavia tapahtumia. Kukko kertoo juuri nyt pinnalla olevista ilmiöistä   ja kurkistaa rohkeasti pinnan alle. 

Kaikkien oma Kukko tietää paikallisesti parhaat menovinkit ja hurmaavimmat tarinat.

Kukko ilmestyy Kuopiossa, Siilinjärvellä,   Leppävirralla ja Varkaudessa.

Lue uusin nettilehti tästä!

Kahden kaveruksen pakufirma

Ystävykset halusivat tehdä pakettiauton vuokrauksesta helpompaa.

Timo Rissanen päätti keväällä perustaa oman yrityksen, sillä ajatus omasta liiketoiminnasta oli ollut mielessä jo pidemmän aikaa.  Aikaisemmin myyntitöitä Mikkelin Puhelinyhdistyksellä tehneellä Rissanen oli kova halu ryhtyä yrittäjäksi, sillä myös hänen isänsä on toiminut yrittäjänä 30 vuotta.  
- Viime helmikuussa tuli päähänpisto, että ostan pakettiauton ja rakennan nettisivut, ja rupean sitten mainostamaan pakettiauton vuokrausta. Vuokrauksia rupesikin tulemaan niin paljon, että en enää iltaisin ehtinyt niitä kunnolla hoitamaan. Lopulta päätinkin ryhtyä kokoaikaiseksi yrittäjäksi, kertoo Kuopionpakut.fi:n yrittäjä Rissanen. 

Yritys on kasvanut tasaisesti koko vuoden, ja samalla kun autoja on tullut lisää, on yritykseen tullut mukaan myös Rissasen ystävä Antti Pesonen. 

- Pesonen on mielettömän noheva ja iloinen kaveri, joten pyysin häntä mukaan viime syyskuussa, kertoo Rissanen. 

Pesonen on aikaisemmin ollut töissä muun muassa lääketehtaassa, joten pakettiautojen vuokraus oli hänellekin aivan uutta. 

- Tuli otettua seuraava askel elämässä, eikä voisi väittää etteikö olisi ollut mukavaa. Rissasen kanssa olemme kuitenkin puhuneet, että sitten kun emme enää tykkää tästä hommasta niin lopetamme, naurahtaa Pesonen. 

Idea tarjota palvelua 

Alkuperäinen idea yritykselle tuli Rissasen mukaan Etelä-Suomesta, jossa pakettiautojen vuokraus oli tehty erittäin helpoksi. Sivustoilta löytyivät helposti sekä hinnat ja varauskalenterit, mutta myös chat palvelu joka vastasi asiakkaiden kysymyksiin.  

- Yritin viime talvena vuokrata pakettiautoa Kuopiossa, mutta en esimerkiksi löytänyt mitään hintoja mistään. Lisäksi joissakin paikoissa ei vastattu puhelimeen, tai sähköpostin vastauksia saattoi odotella useita päiviä. Mietinkin heti, että tässä olisi paljon parannettavaa, toteaa Rissanen. 

Tällä hetkellä Kuopionpakut.fi on laajentanut tarjontaansa myös Jyväskylään, jossa pakut löytyvät osoitteesta Jyväskylänpakut.fi. Lisäksi yrityksellä on suunnitelmia laajentaa toimintaansa myös muualle Suomeen, mutta nykyisellä automäärällä tämä ei ole mahdollista. 

- Tarkoitus olisi laajentaa, ja varmasti laajennammekin. Pyrimme kuitenkin pitämään kasvun tasaisena, jottei se kuormittaisi yritystä liikaa, kertoo Rissanen.