Luvassa sopuisa päätös sittenkin

Kuopion Tennisseuran ja kaupungin kädenvääntö on kuin onkin päättymässä näillä näkymin onnelliseen loppukaneettiin.
Vielä viime viikolla näytti siltä, että KTS joutuu luopumaan Niiralan hallista ja laaja harrastajoukko siirretään saman tien tuntemattomalle evakkotielle.
Alkuviikon yllätyskäännös kabineteissa sai aikaan kuitenkin – ainakin näillä näkymin - sopua ja yhteisymmärrystä.
Kulisseista kantautunut päivitetty tieto on, että KTS siirtyy operoimaan väliaikaisen ratkaisun kautta syksyllä Kuvelammelle.
Ja hyvä niin.
Seurassa kun vallitsi jo aikamoinen apatia ja hämmennys.
Hallin katoaminen kokonaan kaupunkikuvasta olisi saattanut tietää hyvää työtä kaikenikäisten lajiharrastajien parissa tehneelle seuralle mitä ilmeisimmin kuoliniskua.
Nyt tulevaisuus on taas toivoa täynnä.
Seuran ja kaupungin välinen neuvotteluyhteys oli umpijäässä henkilökemioiden vuoksi.
Muutos tapahtui, kun ihmiset neuvottelupöydässä vaihtuivat.
Ja maailmassa, jossa ihmiset riitelevät ohi asioitten, on paha tehdä pitkäjänteisiä ratkaisuja saati sitten edes pieniäkään kompromisseja.
KTS on ollut kaupungille huokea ja tehokas toimija.
Seura rakensi oman hallin Niiralaan neljätoista vuotta sitten ja on pyörittänyt kuukausipalkkaisten työntekijöitten voimin laadukasta toimintaa sekä tuonut kaupungin kassaan kahisevaa niin vuokrien kuin välillisten toimintojen kautta.
Uuden uimahallin rakentaminen ja jäähallin saneeraus ovat erinomaisen hyviä asioita ja vetovoimaisia tekijöitä kaupungille.
Ei niitten edessä pidä kuitenkaan yhtä tennisseuraa tappaa.

Jouni Huttunen
Päätoimittaja-tuottaja