KAUPUNKILEHTI KUKKO on uudenajan kaupunkimedia täynnä elävää elämää ja kiinnostavia tapahtumia. Kukko kertoo juuri nyt pinnalla olevista ilmiöistä   ja kurkistaa rohkeasti pinnan alle. 

Kaikkien oma Kukko tietää paikallisesti parhaat menovinkit ja hurmaavimmat tarinat.

Kukko ilmestyy Kuopiossa, Siilinjärvellä,   Leppävirralla ja Varkaudessa.

Lue uusin nettilehti tästä!

Opiskelijat ilahduttivat lapsipotilaita

Restonomiopiskelijat luovuttivat piparkakkutalot lasten ja nuorten osastolle.

Savonia-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat luovuttivat kaksi piparkakkutaloa Kuopion yliopistolliselle sairaalalle. Yksi taloista meni lasten ja nuorten osastolle, toinen lasten veri- ja syöpätautien osastolle. Taustalla on Savonian haaste kaikille Suomen restonomikouluttajille toimia samoin omilla paikkakunnillaan. 
  

- Restonomiopiskelijoiden takana on aito halu ilahduttaa lapsipotilaita, heidän läheisiään sekä sairaalan henkilökuntaa joulun alla. Jos tässä vaiheessa tiedetään, että ainakin osa on haasteeseen tarttunut, kertoo Savonian rehtori Mervi Vidgrén, joka on jakanut haasteen muille rehtorien kautta. 

  

Kuopion yliopistollisella keskussairaalan osastoilla lapset saavat vuosittain ikiomat pienet piparkakkutalot Neulamäen koululta. Nämä tullaan antamaan lapsille tänäkin vuonna, mutta tämän vuoden isot piparkakkutalot ovat jotain aivan uutta. 

Lapset olivat innolla odottaneet näkevänsä miltä talot näyttävät, ja monen kasvoille tulikin hymy kun talot vihdoin saapuivat näytille. 

- Jouluaattoon saakka jätämme talot ihailtavaksi, ja katsotaan sitten sen jälkeen kuinka nopeasti saamme talot syötyä yhteisöllisesti. Piparkakkutalot ovat mukava yllätys lapsille, ja haluammekin kaikin keinoin tuoda heille joulutunnelmaa tänne vaikka olemme sairaalaoloissa, kertoo KYS:in lastentarhanopettaja Heli Wouters.