Paikallinen miehistö nostaa jalat irti maasta

Feet Off The Ground löysi oman tyylinsä seuraten vierestä suurempia. Keväällä julkaistava EP:ltä on kuultavissa aivan omanlaisensa yhtye.

Kuopiolainen rockyhtye Feet Off The Ground otti ensiaskeleensa vuonna 2012, kun kitaristi Niko Tapaninen ja basisti Toni Heikkinen pyysivät Jani Korhosen yhtyeen vokalistiksi. Korhonen kertoo, että tuolloin esimerkiksi Green Dayn, Blink-182:n ja My Chemical Romancen kappaleita tulkinneen kokoonpanon tyyli on tähän päivään mennessä kehittynyt erityylisten suunnannäyttäjen myötä omanlaisekseen. Nykyisin sävellystyön keskellä syntyy niin hevillä kuin popilla maustettuja moderneja rock-kappaleita yhdessä yhtyeen muiden jäsenten, rumpali Simo Karvosen ja kitaristi Joona Iivanaisen kanssa.

- Kenenkään bändin jäsenen musiikkimaku ei ole kovinkaan genresidonnainen, joten vaikutteita tulee poimittua hyvin laajalti. Joku kuuntelee heviä, joku skeittipunkkia ja joku iskelmää, kertoo Korhonen.

Ensimmäinen julkaisu kokoon omin avuin

Nykyisellä kokoonpanollaan pari vuotta toiminut yhtye valmistelee paraikaa ensimmäistä EP:tään, joka on määrä julkaista keväällä. Kappaleet saadaan poikkeuksellisesti kasaan jäsenten kesken, sillä yhtyeen sisältä löytyy parikin kappaletta äänituotannon ammattilaisia.

- Se, että me äänitetään, miksataan ja tuotetaan koko homma, on ehkä myös meidän valttikorttimme. Minulla ja Nikolla on kiinnostusta äänipuoleen jo ihan oman alamme puolesta, kertoo toisena kitaristina toimiva Iivanainen.

- Ensimmäinen EP on ensimmäinen isompi virstanpylväs. Odotamme kaikki jo innolla kevättä, ja että pääsemme kuulemaan ihmisten reaktioita.

Feet Off The Ground esiintyy torstaina Kuopion Henry’s Pubissa yhdessä toisen paikallisen, Feeding Liesin kanssa. Yhtye kertoo aina panostavansa live-esiintymisiin ja antaa keikoilla kaikkensa nostattaen nimensä mukaisesti bändin ja yleisön jalat irti maasta.

- Meillä yhdessä soittamisen ja tekemisen ilo näkyy, kehuu Korhonen.

Feet Off The Ground soittaa Kuopion Henry’s Pubissa torstaina 11. tammikuuta. Illan toinen esiintyjä on Feeding Lies. Vapaa pääsy.

Teksti: Maija Kietäväinen