Savolaisten yhteinen joukkue

LEKA Volleyn ja Sampo Volleyn tarinaa jatkava Savo Volley pyrkii yhteiskuntavastuullisen toimintansa myötä profiloitumaan koko maakunnan lentopallojoukkueeksi. Seuran rivistöön kiinnitetty tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Raine Siltala kertoo miten.

Lentopallon ystävät kokivat joulukuun loppupuolella suuremman luokan yllätyksen, kun Sampo Volley ja kuopiolainen LEKA Volley ilmoittivat yhdistävänsä voimansa. Samalla, kun molempien joukkueiden annetaan rauhassa pelata käynnissä oleva sarjakausi loppuun, on toisaalla jo käynnissä aivan uuden luominen. Tarkoituksena on lähteä jatkamaan jo vuosikymmeniä kukoistaneen savolaisen lentopallokulttuurin menestystarinaa entistä kilpailukykyisemmän ja taloudellisestikin vahvemman joukkueen ja organisaation myötä. Seuran tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Raine Siltala kertoo organisoinnin olevan jo mallikkaassa vaiheessa.

- Seura suunnittelee yleensä ensimmäisenä logon ja lähtee sitten katsomaan mihin suuntaan identiteetti rakentuu. Me luomme ensiksi meidän brändin, koko konseptin ja arvot, joihin uskomme. Visuaalinen ilme ja kaikki muu kasvatetaan sitten niiden ympärille. Haluan ajatella, että emme tee mitään osa-aluetta vasemmalla kädellä, Siltala kiteyttää.

Savo Volley tulee pelaamaan kotiotteluitaan ainakin seitsemällä eri paikkakunnalla järjestäen alueen isoimmat ja moniulotteisimmat urheilutapahtumat. Kaikkien savolaisten lentopallojoukkueeksi pyrkivä seura tavoittelee kannatuspohjaansa vastuullisen toimintansa myötä. Esimerkiksi yhteiskuntavastuu tulee näkymään otteluissa paikan päällä. Seura tarjoaa paikallisille junioriseuroille lipunmyyntimahdollisuuden, jolloin jokaisesta myydystä lipusta menee puolet kyseisen seuran kassaan. Konkreettinen nuorisourheilun tukeminen on aiheuttanut ihmisissä kannatusta jo ennen varsinaisen toiminnan alkamista.

- Kauden päätteeksi voimme mitata kuinka paljon Savon kansa on tukenut junioriurheilua toimintamme kautta. Tullaan toivottavasti puhumaan merkittävistä summista.

Yhteistyökuvioille ei aseteta rajoitteita

Monialaisesti meritoitunut Siltala on kerennyt antaa itsestään palasia hieman joka suuntaan. Hän soitti vuosien ajan perkussioita tällä hetkellä läpimurtoa Saksassa tekevän Niilan yhtyeessä samalla, kun pelasi salibandyä liigatasolla ja vaikutti mainosalalla kymmenen vuoden ajan. Veikkaukselle taannoin toteutetun Wannabe Superstar -komediaohjelman hän onnistui luomaan omilla resursseillaan saaden sen tuoman menestyksen myötä yhä laajemman yleisön projekteilleen.

- Suurin onnistumiseni tähän asti on se, että olen ainoana urheilutoimittajana onnistunut saamaan muun muassa Jarkko Niemisestä esiin sen hulluttelevan ja mielenkiintoisen persoonan, joka hän on oikeassa elämässä. Samaa haluan Savo Volleyn kohdalla. Haluan joukkueen persoonat paremmin esiin niin, että yleisö tuntee seuran ja sen pelaajat yksilötasolla. Pyrin saamaan pelaajat rakastamaan kameraa.

Savo Volleyn tarjoaman työmahdollisuuden perässä Helsingistä Kuopioon muuttaneen Siltalan unelma on tehdä Suomen parasta urheilumarkkinointia sisällöntuotannon saralla. Toiveissa on yhdistää taide, kulttuuri ja urheilu niin, että seuran järjestämät tapahtumat nousevat aivan uudelle tasolle. Viihteellisyyttä otteluihin tuodaan esimerkiksi teatteriyhteistyön ja live-musiikin voimin. Yhteistyökuvioiden puolesta seura aikoo olla varsin avoin, sillä se tuo lisäarvoa kaikelle.

- Haluan puhaltaa yhteen henkeen niin, ettei ketään suljeta ulkopuolelle. Kilpailemme muiden kanssa vain urheilupuolella mestaruusliigassa. Arvostus, kunnioitus ja yhdessä tekemisen meininki pitää näkyä ja kuulua. Meidän sosiaalisen median sisällöntuotanto ja tapahtumat tulevat olemaan oivallisia paikkoja tuoda esiin erilaisia taiteenmuotoja. Jos joku haluaa tehdä kanssamme yhteistyötä vaikka tanssin, musiikin tai muun viihteellisen alan saralla, saa minuun olla vapaasti yhteydessä.

Teksti ja kuva: Maija Kietäväinen

Savo Volleyn liigalentopallon historiasta kertova video on katsottavissa alta: