KAUPUNKILEHTI KUKKO on uudenajan kaupunkimedia täynnä elävää elämää ja kiinnostavia tapahtumia. Kukko kertoo juuri nyt pinnalla olevista ilmiöistä   ja kurkistaa rohkeasti pinnan alle. 

Kaikkien oma Kukko tietää paikallisesti parhaat menovinkit ja hurmaavimmat tarinat.

Kukko ilmestyy Kuopiossa, Siilinjärvellä,   Leppävirralla ja Varkaudessa.

Lue uusin nettilehti tästä!

Tarinoita rikoksista

Kuopiolaisen rikoskirjailija Marko Kilven rikosromaanisarja Undertaker julkaistaan Storytelin digitaalisessa kirjapalvelussa Ruotsissa keväällä 2018. Kilpi kertoo, että tämä on hänelle iso asia ja tätä varten on tehty paljon töitä.

Marko Kilpi viettää parhaillaan juhlavuotta, sillä hänen ensimmäinen kirjan julkaisusta on kulunut aikaa täydet kymmenen vuotta. Ensimmäistä kirjaansa, Jäätyneitä ruusuja, Kilpi kertoo kirjoittaneensa useita vuosia. 
- Vuonna 1984 olin mukana perustamassa Kuopion videotyöpajaa. Se oli niihin aikoihin ainoa keino päästä harjoittelemaan videokuvaamista. Joskus 1990-luvun alussa mietinkin, että minusta tulee elokuvaohjaaja. Päätin sitten lähteä harjoittelemaan elokuvan tekemistä kirjoittamisen kautta, ja tähän se on nyt johtanut, tiivistää Kilpi omaa historiaansa. 

Tunnettuja esikuvia 

Kilven tyyli kirjoitta ei ole vuosien mittaan hirveästi muuttunut. Hän kuitenkin kertoo, että kirjoittaminen hioutuu ja kehittyy jatkuvasti. 

- Vaikka tätä on tullut tehtyä jo kymmenen vuotta, joutuu kirjoittamisen opettelemaan uudestaan jokaisen kirjan kohdalla, pohtii Kilpi. 

Esikuvinaan kirjailija pitää muun muassa tanskalaista Peter Høegia, joka on kirjoittanut tunnetun romaanin nimeltään Lumen taju.  

- Kyseistä kirjaa lukiessani en päässyt oikeastaan alkua pidemmälle, kun jo tajusin että jotain tämäntapaista haluan itsekin tehdä. Joku hänen tyylissä ja tavassa iski erittäin kovaa, toteaa Kilpi.  

Kotimaisista kirjailijoita Kilpi mainitsee esikuvikseen Kari Hotakaisen sekä Petri Tammisen. 

- Heillä on mielestäni hyvin samantapainen tyyli kirjoittaa, ja nautin kovasti heidän kirjoistaan, toteaa Kilpi. 

Kilpi löytää aiheet kirjoihinsa jokapäiväisestä elämästä, jonka lisäksi jokin mielenkiintoinen kuva tai uutinen saattaa laukaista tarinoille jatkoa. 

- On jännä miten jotkut asiat alkavat pikkuhiljaa kiinnostamaan ja niitä alkaa hiljalleen seuraamaan. Pian huomaakin, että aihe tarinalle on ollut olemassa jo pitkään, mutta sitä ei vain ole tullut huomattua, kertoo Kilpi. 

Sarjalle jatkoa 

Kilven kirjoittama Undertaker -sarja tullaan julkaisemaan ruotsiksi tulevana keväänä. Lisäksi Kilvellä on jo olemassa valmista materiaalia ja suunnitelmia useammalle jatko-osalle tähän sarjaan liittyen. 

-  Tilanne hieman jännittää, että mitä sarjasta pidetään Ruotsissa. Merkkipaaluna tätä voi joka tapauksessa pitää, sillä rikosromaanit ovat tunnetusti olleet ruotsalaisten omaa genreä. Kirjoittaminen ei kuitenkaan missään nimessä lopu vaikka tapahtuisi mitä, ja suunnitelmia sekä ajatuksia on jo olemassa useammalle kirjalle, kertoo Kilpi. 

 Kuka on Marko Kilpi? 

 Kuopiolainen kirjailija ja poliisi.  

Neljän lapsen isä, jotka ovat ja pysyvät hänen suurimpina saavutuksina.  

Leipätyö löytyy Pohjois-Savon poliisilaitokselta hälytys- ja valvontaosaston vanhempana konstaapelina touhuilusta.  

Kuluttaa suuren osan vapaa-ajastaan kirjoitteluun. Harrastuksiin ei juurikaan aikaa jää, mutta jos näin sattuu käymään, tapahtuu se pienoisilmailun, moottoripyöräilyn, veneilyn ja musisoinnin parissa. Monipuolinen liikunta liittyy olennaisesti elämänmenoon jo työnkin vuoksi.